Čínská polévka s pórkem a brokolicí
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Čínskou polévku uvaříme obvyklým způsobem - několikrát zpřehýbeme, čímž nudle nadrtíme na menší kousky, vsypeme do talíře (já osobně raději misku a více vody), vsypeme obsah obou sáčků (opatrně, některé koření, zejm. krevetové, pálí!) a dáme vařit vodu (300 - 500 ml, já dávám spíše 500).
Mezitím, co se nám bude vařit voda, vezmeme pórek, zbavíme ho špinavých slupek odtrhnutím a uříznutím špinavého konce. Opláchneme, nakrájíme několik koleček (5-7) a přidáme k polívce. Brokolici opláchneme a nožem seřezáváme několik zelených vršků - doporučuji postupovat odshora a pozvolna se prořezávat hlouběji do brokolice. Libovolné množství pak nasypeme k polívce. Zalejeme vroucí vodou, vyčkáme 3 minuty a můžeme konzumovat.
Dodatky a poznámky
Zeleninu doporučuji přidávat odpravdu předtím, než nalejeme do misky vodu, protože se stane měkčí a lépe konzumovatelnou.
Zbytek pórku s brokolicí uschováme v ledničce, můžeme je přidávat do dalších polévek, občas s nimi posypat rýži, chléb namazaný máslem atd.
20-30 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+