Pórkovka jak od maminky
Suroviny
|
Vybavení
|
Tento banner skryjete přihlášením
Postup přípravy
Z celého pórku odříznu polovinu bílé části a nakrájím na kolečka, zelenou část nedbale natrhám a moc se s tím nezaobírám (klidně použijte celý pórek, já jakožto student však druhou půlku dám do špaget :D). Z polévkové zeleniny (je to praktické kupovat - nikdo nepotřebuje obří balení mrkve..) vezmu mrkev, celer a petrželku i s natí. Mrkev s celerem a petrželí nakrájím na kostičky, schovám si nať. A jdeme na to. Do hrnce dám máslo a mouku a míchám míchám míchám. Pak postupně zalívám asi litrem vody, dám si pozor na hrudky. Osolím, přidám půlku masoxu a vše co jsem si nakrájel. Vařím až je vše uvařené a chutné. Potom vyndám zelené části porku a můžu přidat trošku mléka pro zjemnění.
Podávám s chlebem.
24-30 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+