Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: honza2510

PREJT 10

Fotografie jídlaFotografie jídla

Suroviny

  • jitrnicový/jelitový prejt
  • pár brambor
  • olej/máslo

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

V obchodě si koupíte jitrnicový (šedá barva) nebo jelitový (rudá až hnědá barva) prejt ("prýt" není spisovná verze slova prejt :D ), cena se pohybuje mezi 6-10 korunami za 100g.
Pár brambor dáte vařit a mezitím si na pánvi rozehřejete olej. Do horkého oleje vhodíte zakoupený prejt a rozmícháte, necháte smažit dokud to nezměkne a nepromění se na břečkovitou hmotu své barvy. Dle chuti přidáte sůl,pepř...
Brambory vyndáme, oloupeme, dáme na talíř a přidáme hmotu z pánve.
Dobrou chuť

Dodatky a poznámky

K dispozici je také rychlejší verze tohoto pokrmu - místo brambor si k tomu vemte chleba.
Doporučuje se k tomu pít pivo.

Chladnou hlavu pro Android