PREJT 10
Suroviny
|
Vybavení
|
Tento banner skryjete přihlášením
Postup přípravy
V obchodě si koupíte jitrnicový (šedá barva) nebo jelitový (rudá až hnědá barva) prejt ("prýt" není spisovná verze slova prejt :D ), cena se pohybuje mezi 6-10 korunami za 100g.
Pár brambor dáte vařit a mezitím si na pánvi rozehřejete olej. Do horkého oleje vhodíte zakoupený prejt a rozmícháte, necháte smažit dokud to nezměkne a nepromění se na břečkovitou hmotu své barvy. Dle chuti přidáte sůl,pepř...
Brambory vyndáme, oloupeme, dáme na talíř a přidáme hmotu z pánve.
Dobrou chuť
Dodatky a poznámky
K dispozici je také rychlejší verze tohoto pokrmu - místo brambor si k tomu vemte chleba.
Doporučuje se k tomu pít pivo.
30-60 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+