Bramboráky
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Opět dyndáme struhadlo. Tentokrát použijeme jemné struhadlo (menší kapičky) a oloupané brambory nastrouháme do mísy. Necháme je cca 5 minut stát, pak je přimáčkneme rukou a vodu, co se z nich vycedila, vylejeme.
Vložíme všechny ostatní suroviny kromě tuku (vejce bez skořápky, prosím), důkladně promícháme (je z toho taková hňahňací hmota). Rozpálíme olej (viz slovníček) na pánvi, vlijeme nebo nabereme lžící a kydneme na pánev hmotu, kterou rozplácneme do placičky. Placičku smažíme dozlatova (viz slovníček) z obou stran a odložíme stranou na talíř. Opakujeme, dokud nedojde hmota.
Dodatky a poznámky
>> Nemám mléko - fajn, nesliju z nastrouhaných brambor úplně všechnu vodu.
>> Nemám mouku - při slévání vody brambory pořádně vyždímu.
>> Bramboráky jsou moc mastné - zvýším teplotu na vařiči, nebo si nachystám kupici ubrousků (papírových kapesníků, papírových utěrek, toaleťáku) a hotové bramboráky nejdřív odkládám na ni, aby se přebytečný tuk vsákl, až potom na talíř.
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+