Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Náročnější jídla
Vložil: Cirrat

Bramboráky

Suroviny

  • 700g oloupaných brambor
  • 1 syrové vejce
  • sůl, kmín, česnek (utřený nebo granulovaný koupený v krámě), majoránka, pepř
  • 1/2 hrnku mléka (dá se poradit i bez něj)
  • 180g hladké mouky (dá se poradit i bez ní)
  • volitelné: kousky uzeniny
  • olej nebo tuk na pečení

Vybavení

  • 1x Mísa
  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Opět dyndáme struhadlo. Tentokrát použijeme jemné struhadlo (menší kapičky) a oloupané brambory nastrouháme do mísy. Necháme je cca 5 minut stát, pak je přimáčkneme rukou a vodu, co se z nich vycedila, vylejeme.
Vložíme všechny ostatní suroviny kromě tuku (vejce bez skořápky, prosím), důkladně promícháme (je z toho taková hňahňací hmota). Rozpálíme olej (viz slovníček) na pánvi, vlijeme nebo nabereme lžící a kydneme na pánev hmotu, kterou rozplácneme do placičky. Placičku smažíme dozlatova (viz slovníček) z obou stran a odložíme stranou na talíř. Opakujeme, dokud nedojde hmota.

Dodatky a poznámky

>> Nemám mléko - fajn, nesliju z nastrouhaných brambor úplně všechnu vodu.
>> Nemám mouku - při slévání vody brambory pořádně vyždímu.
>> Bramboráky jsou moc mastné - zvýším teplotu na vařiči, nebo si nachystám kupici ubrousků (papírových kapesníků, papírových utěrek, toaleťáku) a hotové bramboráky nejdřív odkládám na ni, aby se přebytečný tuk vsákl, až potom na talíř.


Hodnocení receptu (22 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android